Hälsningar av projektchefen
13.2.2018 8:21 Uutiset / Etusivu

Vid nyår, det vill säga på årets sista dag, slutade även den första anmälningsomgången. Vi fick nästan in 2 000 anmälningar av över etthundra brandkårer såväl från Finland som från utlandet. Fint resultat – vi vill framföra vårt tack till alla anmälda och brandkårerna!

Före årsskiftet slipades planerna för dagvård, program och kursledare. Lägrets ledningsgrupp höll även ett möte före årsskiftet. Efter årsskiftet har planeringsmöten i sin tur hållits för dagvård, kantin och första hjälpen. Även lägerkansliet förstärkt med representanter från verksamhetssektorerna samlades i Åbo i januari för att gå igenom anmälningssituationen i januari. Vi kunde precisera uppgifterna och förtydliga presentationerna. Verksamhetssektorerna har haft bråttom – precis som det ska vara.

Följande viktiga etapp är storlägerseminariet som ordnas 23–25.2 i Lochteå. Då fördjupar sig verksamhetssektorerna i sina planer och anpassar dem mellan verksamhetssektorerna, så att man behärskar helheten på själva storlägret. Nästan 90 personer från 44 brandkårer runt om i Finland har för närvarande anmält sig till seminariet. Anmälningen slutar 14.2, så du hinner ännu anmäla dig i HAKA och får träffa andra lägerexperter och medverka med din insats i planeringen av storlägret!

Lägernytt utkommer även i februari. Publikationen kommer att vara utbildningsbetonad och innehåller information om det mest centrala på lägret, det vill säga kurserna. I februarinumret av lägernytt hittar du även kontaktuppgifter, lägerområdets karta och annan nyttig information.

Vi har framfört önskemål om att få noggrannare information av Er brandkårer om tält, fordon och släpvagnar – det tar inte mycket tid i anspråk att meddela detta, och det underlättar planeringsarbetet avsevärt! Du hittar mera information på webbplatsen.

Anmälning till bygg- och rivningslägret startar nästa vecka. Vi lägger till evenemangen i Haka under storlägerdelen. Samtidigt när du anmäler dig själv och intresserade från din avdelning till bygg- och rivningslägret kan du vid behov komplettera din avdelnings uppgifter.

Anmälning till lägret fortsätter, nästa etapp är måndag 30.4.2018 då andra anmälningsomgången slutar. Köldperioden är snar över och vårsolen börjar värma alltmer. Med önskan om en fartfylld vår till alla, ta kontakt om det är något du vill fråga!

Rovaniemi 8.2.2018

projektchef Pertti Heikkilä


   
Suurleiri 2018
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Opintopäivät
 
 Tapahtuma
 
 Aluekäynti
Kategoriat