Hälsningar av projektchefen
6.3.2018 8:12 Uutiset / Etusivu

Februari var händelserikt och nu har vi redan mars och våren skymtar i horisonten. Huvudevenemanget i februari var storlägerseminariet som hölls i Lochteå. Seminariet lockade nästan 140 lägerexperter från 70 olika brandkårer runt om i Finland – vackert deltagarantal! Under veckoslutet fick verksamhetssektorerna finslipa sina planer. Kartan över området har nästan fått sin slutgiltiga utformning och några av sektorerna har ännu bestämt sina planeringsmöten på våren före lägret.

Under seminarieveckoslutet besöktes området även av scouternas representanter. Deras Tempus18-läger börjar 22.7 och avslutas 29.7 på samma område. Lägren är likvärdiga till sina basfunktioner, så det fanns många gemensamma saker. Vi önskar även ett bra läger till scouterna!

Följande arrangemang är en planeringsdag med sektorernas representanter, så att det är så lätt som möjligt att komma till lägret på öppningsdagen och besöksdagen. På öppningsdagen måste vi få en stor skara brandkårister med tält och utrustning så smidigt som möjligt till sina egna platser. Därför är det viktigt för planeringen att vi vet tältstorlekar och antal så att vi undviker överraskningar och att tältplatsen är den rätta för hela lägerveckan på första försöket.

Anmälningen till lägret pågår fortfarande, nu är det god tid att utmana fler att delta i lägret både till kurser och som funktionärer! Programutbudet kommer att vara omfattande, det finns säkert något att göra från morgon till kväll.

Kommunikations- och säkerhetssektorerna söker exempelvis tidpunkt och plats för sina planeringsdagar, och du hittar dessa och övriga händelser i kalendern på webbplatsen. Det är endast 117 dygn till storlägret, och det börjar snart vara dags för noggrannare lägeranvisningar till de anmälda. Ifall du funderar på något i anslutning till lägret kan du antingen kontakta undertecknad eller verksamhetssektorerna. Du hittar kontaktuppgifter på lägrets webbplats.

Rovaniemi 5.3.2018

Pertti Heikkilä, projektchef


   
Suurleiri 2018
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Opintopäivät
 
 Tapahtuma
 
 Aluekäynti
Kategoriat