I sommar samlas 2700 brandkårister i Lochteå
14.6.2018 8:34 Uutiset / Etusivu

Det internationella lägret för brandkårsungdomar Lochteå 2018 lockar tusentals brandkårister från hela Finland till Mellersta Österbotten. Lägret ordnas första veckan i juli 1.7–7.7.2018. Det är riktat till 7–17-åriga unga, men i lägret deltar brandkårister i alla åldrar både familjer och mer erfarna brandkårister. Lägret i Lochteå besöks även av internationella gäster från Tyskland och Ryssland.

På lägret ordnas utbildning och gemensamt program för alla åldersgrupper. Lägerdeltagarna övar brandkårsfärdigheter och lär sig säkerhetskunskap som man har nytta av genom livet. En del av brandkårsungdomarna får gnistan till en framtida arbetskarriär inom räddningsbranschen.

-Det är verkligen fint att få en så stor mängd brandkårsungdomar till det gemensamma storlägret. Det byggs en liten by på övningsområdet i Lochteå för en vecka där ungdomar och lite äldre evigt unga tillbringar en vecka i brandkårsanda, konstaterar lägerchefen Seppo Jänkälä. Fritidsprogrammet är planerat tillsammans med ungdomarna, så vi kommer även att se ungdomsidoler i Lochteå.

Förutom tältbyn finns det även en kantin där man dagligen får delikata friterade munkar och glass att ta med sig till stranden under sommarvärmen. Vid svalare väder kan man dricka varm kakao i regnskyddet.

Du kan följa med lägerstämningen och -byggandet i sociala medier. Lochteå 2018 finns på Instagram @lohtaja2018, på webbplatsen www.lohtaja2018.fi och på Facebook @lohtaja2018.

Ytterligare information: Projektchef Pertti Heikkilä, +358 40 704 07 64 www.lohtaja2018.fi   
Suurleiri 2018
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Opintopäivät
 
 Tapahtuma
 
 Aluekäynti
Kategoriat