Kalustokeskus huolehtii kaluston kursseille
3.7.2018 13:49 Uutiset / Etusivu

28 sammutusautoa

Suurleirin kalustohuolto vaatii suuren kalustohuollon. Kalustokeskusta johtaa kalustopäällikkö Saku Rouvali Jokivarren VPK:sta, joka tukeutuu monipuolisen kokemuksen omaavaan henkilökuntaan. Leirin kalustokeskusta pyörittää 65 henkilöä kahdessa vuorossa. Kahden varsinaisen työvuoron lisäksi on niin sanottu jokerivuoro, joka toimii tukena eri toiminnoille, kuten koulutustoimistolle. Kalustokeskuksessa toimii myös saksalaisosasto.

Kalustokeskuksella on käytössään 28 sammutusautoa, jotka on lainattu eri pelastuslaitoksilta ja sopimuspalokunnilta kautta maan. Huomionarvoisena ajoneuvona on Satakunnan Pelastuslaitokselta käyttöön saatu täysin uusi säiliöauto, joka siirtyy vasta leirin jälkeen varsinaiseen käyttöön. Ajoneuvokaluston lisäksi käytössä on 10 alkusammutuskärryä.

Kalustokeskus 2.0:n ajatuksena on palvelulähtöisyys, ja se näkyy kalustokeskuksen käytön helppoutena. Tarkoituksena on, että kurssit tilaavat kalustoa, joka toimitetaan kurssin määrittämälle koulutuspaikalle. Koulutustapahtuman jälkeen kalusto noudetaan ja huolletaan kalustokeskuksen toimesta. Näin kouluttajilla jää paremmin aikaa omalle ydintoiminnolleen, eli palokuntanuorten kouluttamiselle.

Kalustokeskuksen koosta kertoo myös yksittäisten kalustoesineiden määrä, joka lähentelee 30 000:a yksittäistä esinettä. Pelkästään letkuja on leirin käytössä satoja, joista osa on saatu leirin käyttöön täysin uusina ja käyttämättöminä. Myös erilaisia sammuttimia, kuten jauhe-, neste- ja hiilidioksidisammuttimia on saatu leirin käyttöön sponsoroituna. Lisäksi huoltokeskus on pystyttänyt omien toimintojensa käyttöön VHF-radioverkon. Leirin käytössä onkin yhteensä 130 VHF-radiota ja 88 Tetra-päätelaitetta.

Kalustokeskus pystyy myös suorittamaan monenlaisia huoltotoimenpiteitä, ja erilaisia varaosiakin on varattu leirin käyttöön lukuisia. Varaosavarastosta voidaan leirin jälkeen palauttaa käyttämättömäksi jääneet varaosat, jolloin näistä ei muodostu leirille kustannuksia. Kokonaisuudessaan kalustokeskus on vaikuttava toiminto, kuin leiri leirin sisällä, jossa kuhina käy miltei ympärivuorokautisesti.


   
Suurleiri 2018
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Opintopäivät
 
 Tapahtuma
 
 Aluekäynti
Kategoriat